Bitcoins pris har fördubblats på 75 dagar – Hur lång tid tar det tills nästa 100 % uppgång?

Historisk analys tyder på att den tid det tar för Bitcoin-priset att fördubblas kan accelerera under den här tjurrusningen.

Historisk analys från Bitcoin-övervakningsteamet

Priset på Bitcoin har fördubblats under de senaste 75 dagarna, vilket har fått vissa analytiker att ifrågasätta om marknaden är på väg att bli överextenderad.

Historisk analys från Bitcoin-övervakningsteamet CaseBitcoin tyder dock på att Bitcoin Future-marknaderna kan accelerera ytterligare, och konstaterar att BTC:s “fördubblingstid” – den tid det tar för priset att öka med 100 % – krympte ner till bara 12 dagar strax före toppen av tjuruppgången 2017.

CaseBitcoin noterar att den snabbaste fördubblingstiden som registrerats under den nuvarande marknadscykeln var den 7 januari, då BTC steg från 21 000 till 42 000 dollar på bara 22 dagar. Företaget menar att det finns likheter mellan januari månads marknadsaktivitet och den som inträffade under augusti 2017 – “mittenperioden av 2017 års tjurmarknad”.

Som visar att nedgången i Bitcoins flytande utbud

Då fördubblades Bitcoins pris på bara 26 dagar för att för första gången tagga 5 000 dollar, innan det rasade med 40 procent under de följande veckorna. På tal om den senaste tidens uppgång drog CaseBitcoin slutsatsen:

“Generellt sett ser de senaste månaderna ut som den mellersta perioden av 2017 års tjurmarknad, med fördubblingstider oftast under 100 dagar, men aldrig under 20.”

“Det ska bli intressant att se om fördubblingstider som är lika snabba som i slutet av cyklerna 2013 och 2017 inträffar även den här gången”, tillade analytikerna.

Redan 2013 krympte Bitcoins fördubblingstid ner till bara fyra dagar inom en vecka efter tjurens topp.

Många analytiker anser att den nuvarande tjurmarknaden har mer utrymme att växa, och grundarna av kryptodataaggregatorn Glassnode delar med sig av data som visar att nedgången i Bitcoins flytande utbud – en uppskattning av hur många mynt som cirkulerar fritt och inte är låsta av “illikvida enheter” – har accelererat sedan början av 2021.

Uppgifterna visar också att Bitcoins likviditetsutbud har minskat betydligt sedan april 2020, och Glassnode uppskattar att 78 % av BTC i omlopp redan var illikvida i december 2020.